Wednesday, April 4, 2012

Jom Melukis... Part 3 (Tangan)




Assalamualaikum!! hehe..  lame tak update yg ni kan?? kan kan kan kan? hahaha! dah2 mls nk ckp byk jom!! Arini lukis tangan lak...

Mula2 buat basic shape utk tangan dulu, sketch je camtu..



2nd.. buat line untuk kedudukan jari...



3rd.. lukis bentuk jari ikut kedudukan line tadi.. lukis petak2 je dulu..



4th.. baru la trace balik smua garisan tu tebal2 dan mengikut keadaan tangan yg sebenar (lebih kurang~)


5th.. sila sapu smua garisan sketch tersebut....



Last... bleh la nak add details pada tangan.. kuku ke.. line tangan ke.. hehehe.. ape2 yg berkaitan.. itu sajo utk arini... cciiiiaaawww!

11 comments:

  1. bagus tutorial nie,,,simple..senang nk ikut..hehe

    ReplyDelete
  2. wah..serius cantik sgt drawing ni..slalu kalau sy lukis tangan mesti jadi hape entah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. try pakai basic shape tu dulu... slow2... jadi nye lah~~ hehe

      Delete
  3. menariknyaa..lama x singgah sini

    jemput join contest cpt..XD

    http://merahitujambu.blogspot.com/2012/04/contest-doodle-glider.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! agak lama gak... iyooooooooo saya joinnn..

      Delete
  4. wooo.. senang la plak bila ada step camni. tp biasa lukis main bedal jer, takde step2 camni. tak reti nak buat yg basic shape tu :D

    ReplyDelete
  5. basic shape tu agak2 sama ngn tangan tu... boleh la tuu... hehe

    ReplyDelete
  6. Hmm.. ini agak menarik. Kenapa baru sekarang aku jumpa blog kome ni ye.. trimas atas tutorial yang bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL... blog ni da lame tk update sbenonyer... bz skit skang... tgh nak usaha nk update balik ni.. hehehe.. thnks!!!

      Delete